Ciasto naleśnikowe:
- mleko
- maka
- jajko
- sol, pieprz
- 4 łyżki oleju
Nadzienie:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 lyzki jogurtu naturalnego
- sol, pieprz
- 3 ząbki czosnku
Sos beszamelowy:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki maki
- mleko
- sol, gałka muszkatołowa
Dodatkowo:
- mozzarella
- mały serek pleśniowy (np. camembert)
- ser zolty starty na tarce o duzych oczkach (wybor nalezy do Was :))
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać zwinięte w ruloniki naleśniki. Całość polać sosem. Wierzch zapiekanki posypać pokrojona w kostkę mozzarella i pokrojonym w plasterki serem plesniowym (może być camembert). Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 20 minut.
Ponizej zdjecia nalesnikow z nadzieniem szpinakowym, posypane startym na tarce zoltym serem i zapieczone w piekarniku przez doslownie kilka minut - tylko do momentu, az ser sie rozpusil :) Pychota!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz