wtorek, 14 czerwca 2011

Deser lodowy z octem balsamicznym

Nie znam osoby, która nie lubiłaby lodów :)) Ale znam wiele osób, które nigdy nie próbowały lodów z dodatkiem gęstego ciemnego octu balsamicznego...hmmm....... warto się skusić, bo to bardzo ciekawy smak :))

Składniki:
  • kilka kulek ulubionych lodów (w naszym przypadku są to lody o smaku kawowym)
  • truskawki
  • ocet balsamiczny (bardzo gesty ciemny)
  • listki mięty do dekoracji
Lody nakładamy do pucharków lub innych pojemniczków. Dodajemy truskawki (mogą być w całości lub pokrojone), polewamy octem i dekorujemy listkami mięty. I gotowe :)) nic skomplikowanego, a ile przyjemności z jedzenia :))

2 komentarze:

  1. Dorka - to rzczywiscie ciekawe polaczenie do glowy by mi nie przyszlo ocet i lody hmm trzeba bedzie sprobowac chocby dla zaspokojenia ciekawosci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dorotko, tylko bardzo ważne jest, żebyś użyła odpowiedniego octu balsamicznego. Musi być taki mocno zagęszczony. Ja używam takiego: http://www.universaltrade.co.nz/shop/delicatessen/Piacelli+Balzamic+Glaze+250ml.html
    Nadaje się również do mięsa i do zup :)

    OdpowiedzUsuń