czwartek, 16 czerwca 2011

Wafle kokosowo - truskawkowe

Składniki:
  • opakowanie wafli
  • 250g serka mascarpone
  • 50g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 100g wiórków kokosowych
  • słoiczek dżemu truskawkowego
Żółtka ubić z cukrem, dodać serek, miksować na małych obrotach przez 5 minut. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać. Smarować wafle: pierwsza warstwa posmarowana dżemem truskawkowym, dwie kolejne warstwy posmarować masa kokosowa, kolejna warstwa truskawkowa itd. aż do wykończenia składników.


Na koniec przykryc wafle papierem do pieczenia, obciążyć od góry, np. drewniana deska do krojenia (nie może być za ciężko, żeby masy nie wypłynęły). Po około dwóch godzinach wafle są gotowe. Smacznego !







1 komentarz: