wtorek, 14 czerwca 2011

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki:
  • makaron spaghetti (lub tagliatelle)
  • duza cebula, kilka ząbków czosnku
  • kilka świeżych pomidorów obranych ze skorki
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • natka pietruszki
  • bazylia do dekoracji
Pokrojona w plastry cebule dusimy na oleju odlanym z tuńczyka. Dodajemy pokrojony
w plasterki czosnek. Pomidory sparzone i obrane ze skorki, kroimy w kostkę (sam miąższ). Dodajemy do cebuli i czosnku. Następnie dodajemy tuńczyka (nie rozdrabniamy go za bardzo, wtedy i ładnie wygląda i lepiej smakuje). Na koniec dodajemy pokrojona natkę pietruszki. Całość mieszamy wraz z ugotowanym al dente makaronem. Dekorujemy listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz