wtorek, 14 czerwca 2011

Cielęcina w sosie paprykowym

Składniki:
  • pół kilo cielęciny pokrojonej w duza kostkę
  • duza cebula pokrojona w plastry
  • czerwona i żółta papryka (pokrojone w paski)
  • słodka mielona papryka
  • gruboziarnista sol, pieprz
  • 2 łyżki mascarpone
  • 2 łyżki wazowe bulionu
  • szklanka pokrojonej natki pietruszki (lub kolendry - jak kto woli :))
Cebule zeszklić na łyżce oleju, dosypać 2 łyżki mielonej papryki, szczyptę soli i świeżo mielony pieprz.  Dodać mięso. Całość dobrze wymieszać. Podlać bulionem (który ugotowaliśmy dwa dni temu :)). Dusic pod przykryciem 15 minut. Dodać pokrojone w paski papryki i serek mascarpone. Dusic kolejne 5 minut. Na koniec dosypać natkę pietruszki, wymieszać. Podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub po prostu z sałatą.

5 komentarzy:

  1. wygląda naprawdę smakowicie...;)
    ale Ty szalejesz z tym gotowaniem, a przecież jest Was tylko troje;D kto to wszystko zjada???

    OdpowiedzUsuń
  2. tucze mojego małżonka....ale pomimo tych ilości, które on zjada, efekty mojego chytrego planu są mało widoczne....:))

    OdpowiedzUsuń
  3. tak podejrzewam wałśnie, że przytycie mu nie grozi...

    OdpowiedzUsuń