poniedziałek, 2 stycznia 2012

Käse für den Ofen

Nie jest to absolutnie moj wynalazek....Trafilismy na niego przypadkiem, wertujac bardzo dokladnie polke z serami w jednym z wiekszych marketow...u nas dostepny w trzech smakach - klasycznym, z dodatkiem ziol oraz z papryka...mnie osobiscie najbardziej przypadl do gustu dodatek swiezych ziol :) Jezeli znajdziecie go w sklepie - skuscie sie,
bo warto :))


Skladniki:
  • opakowanie sera
  • razowe pieczywo
  • lampka wina lub kieliszek ulubionej nalewki :)






Ser przygotowujemy zgodnie z recepta na opakowaniu. Usuwamy karton i folie, ser nacinamy na krzyz i wstawiamy do piekarnika na okolo 15 minut, do momentu, az naciecie sie rozchyli, a skorka przypiecze. Kromki chleba kroimy w grube paski - swietnie nadaja sie do maczania w rozpuszczonym serze...serwujemy z dodatkiem ulubionej salaty i kieliszkiem wina :) takie proste, a jakie wyrafinowane :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz