Składniki:
- duża golonka
- czerwona cebula
- 300 ml bulionu
- 2 łyżki śmietany, łyżka mąki
- sol, pieprz, mielone ziarna kolendry
- świeża kolendra
Surową golonkę pokroić w kostkę, cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dodać cebulę i mięso. Smażyć chwilę, aż mięso się przyrumieni. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem od 30 do 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do sosu, dokładnie mieszając, żeby nie pozostały grudki. Jeżeli sos jest za gesty, dodać więcej bulionu. Doprawić solą, pieprzem i mielonymi ziarnami kolendry. Podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubioną kaszą, posypane świeżą kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz