wtorek, 20 marca 2012

Piers kurczaka w sosie curry

Skladniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • cebula, marchewka
  • szklanka smietany
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 lyzki curry
  • swiezy tymianek
  • sol, pieprz
  • olej do smazenia
Piersi kurczaka oplukac, osuszyc, osolic i popieprzyc. Chwile podsmazyc z obu stron, nastepnie przelozyc o garnka. Cebule pokroic w cwiartki, marchewke pokroic w plastry. Warzywa poddusic na lyzce oleju. Przelozyc do miesa, calosc zalac bulionem i gotowac
przez 20 minut. Smietane wymieszac z curry. Garnek zdjac z ognia, dodac smietane, calosc dokladnie wymieszac i doprawic do smaku sola i listkami tymianku. Podawac z ugotowanym na sypko ryzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz