środa, 28 marca 2012

Cos na szybko


Skladniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie parowek (6-8 sztuk)
  • opakowanie serka magerquark
  • lyzeczka pieprzu cayenne
  • peczek swiezego szczypiorku 

Kiedy nie mam czasu (lub ochoty) na eksperymenty, kupuje gotowe ciasto francuskie
i opakowanie dobrej jakosci parowek. Ciasto kroje na paski (okolo 3-4cm) i kazdym paskiem owijam jedna parowke. Zawiniatka ukladam na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Wierzch kazdego zawiniatka smaruje woda za pomoca pedzla i ukladam pasek zoltego sera. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieke okolo 10 do 15 minut (az ciasto bedzie rumiane). W miedzyczasie przygotowuje dip. Opakowanie serka magerquark przekladam do miseczki, dodaje plaska lyzeczke pieprzu cayenne i wszystko dokladnie mieszam. Peczek swiezego szczypiorku kroje w drobna kostke, dodaje do sera i mieszam.
I gotowe.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz