Skladniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie parowek (6-8 sztuk)
- opakowanie serka magerquark
- lyzeczka pieprzu cayenne
- peczek swiezego szczypiorku
Kiedy nie mam czasu (lub ochoty) na eksperymenty, kupuje gotowe ciasto francuskie
i opakowanie dobrej jakosci parowek. Ciasto kroje na paski (okolo 3-4cm) i kazdym paskiem owijam jedna parowke. Zawiniatka ukladam na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Wierzch kazdego zawiniatka smaruje woda za pomoca pedzla i ukladam pasek zoltego sera. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieke okolo 10 do 15 minut (az ciasto bedzie rumiane). W miedzyczasie przygotowuje dip. Opakowanie serka magerquark przekladam do miseczki, dodaje plaska lyzeczke pieprzu cayenne i wszystko dokladnie mieszam. Peczek swiezego szczypiorku kroje w drobna kostke, dodaje do sera i mieszam.
I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz