Skladniki:
Z kazdej cukinii odcinamy koncowki, reszte kroimy wzdluz na cienkie paski. Gotujemy - 4 male cukinie
- zielone oliwki (moga byc faszerowane papryka)
- pol opakowania serka feta
- 2 lyzki oliwy + lyzka zielonego pesto
- kawalek czerwonej papryki pokrojonej w paseczki
- wykalaczki
na parze okolo 15 minut. Ser kroimy w nieduza kostke. Oliwe mieszamy z pesto.
Na wykalaczke nadziewamy oliwke, nastepnie zwiniety w rulonik plaster cukinii i znowu oliwka. W rulon wtykamy kawalek sera. Tak do wykonczenia skladnikow. Na koniec polewamy ser sosem z pesto i dekorujemy paseczkami czerwonej papryki. Mozna uzyc patyczkow do szaszlykow - na jeden patyk nakluwamy po dwa ruloniki cukinii, przetykajac je oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz